O firmie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego RZEŹNIK w Jeżowie jest firmą rodzinną. Na rynku zaistnieliśmy w 1992 roku. Od tego czasu firma nieustannie rozwija się i powiększa swoją produkcję oraz asortyment.

Jesteśmy zakładem zatwierdzonym do handlu o dużej zdolności produkcyjnej. Posiadamy własny transport, dowozimy towar do odbiorców. Otrzymaliśmy certyfikat upoważniający nas do handlu z krajami Unii Europejskiej. W chwili obecnej zatrudniamy ponad 150 osób, ale w niedalekiej przyszłości zamierzamy powiększyć załogę, z uwagi na uruchomienie nowych mocy przerobowych.

Zakład jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym.

Prowadzimy działalność w zakresie;

  • skup i ubój żywca wieprzowego,
  • rozbiór półtusz wieprzowych,
  • przetwórstwo mięsa wieprzowego i wołowego,
  • sprzedaż hurtowa i detaliczna mięsa i wyrobów wędliniarskich, zapewniamy własny transport.

W 2004 roku wdrożyliśmy system HACCP.

Naszym odbiorcom oferujemy całą gamę wysokiej klasy przetworów mięsnych, produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury, są to: wędzonki, kiełbasy grubo i drobno rozdrobnione, pieczenie, wyroby podrobowe.

Łącznie produkujemy 80 asortymentów wędlin. Ich wysoka jakość sprawia, że cieszą się one dużym uznaniem naszych konsumentów a popyt na nie ciągle rośnie. Pozwoliło nam to na zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń oraz ułatwiło dostosowanie zakładu do wymogów Unii Europejskiej,

Posiadamy własną sieć sprzedaży detalicznej na terenie województwa łódzkiego i mazowieckiego. Aktualnie prowadzimy 16 sklepów firmowych, które znajdują się w Skierniewicach, Jeżowie, Rawie Mazowieckiej, Głownie, Sochaczewie, Brzezinach, Koluszkach, Teresinie i Bolimowie.

W 2005 roku wzięliśmy udział w Wojewódzkim Konkursie Wyrobów Wędliniarskich- Bratoszewice 2005, gdzie otrzymaliśmy pierwszą nagrodę za wysoką jakość produktów. Nagroda ta jeszcze bardziej motywuje nas do efektywnej pracy nad zabezpieczeniem potrzeb naszych klientów.

W 2006 roku oddaliśmy do użytku nowy zakład, w którym to znajdują się:

  • mroźnie na około 200 ton mięsa,
  • linia technologiczna do produkcji mięsa mielonego,
  • ubojnia bydła wołowego